TITLE

Thursday, 3 September 2015

Halooo halooo semua...arini nak kongsi resepi ibunda yg paling senang nak dimasak. Dah la sedap...menjilat jari...haha jommm kiter cuba ramai2...nyummm nyummm


LEMPENG KELAPA

104_0691


Bahan-bahan ( 9 keping )
  • 3 cawan tepung gandum
  • 3 cawan air
  • 1 sudu teh garam
  • minyak masak

Cara-cara

  1. Tepung gandum, air & garam masukkan dalam blender...kisar sampai tepung tak berketul. Adunan mmg cair.
  2. Panaskan kuali lagi elok guna non stick pan. Masukkan sikit minyak masak,ambil sesenduk adunan dan ratakan. Masak dengan api slow. Bila dah masak, balikkan yg sebelah bawah pula.
  3. Bila dah agak kekuningan kira dah masak lah tu. Siap utk dimakan dgn kari ikan, sambal ikan bilis atau sardin cili api...sedapppp sgt...

SELAMAT MENCUBA....

No comments:

Post a Comment